Magyarul Im deutsch In english Vissza a nyitólapra

Psoriasis kezelés Harkånyban
 


Igénybevétel feltételei

MegrendelĂ”Psoriasis-kezelés a Harkånyban

 

HarkĂĄny 3600 fĂ”s vĂĄros MagyarorszĂĄg dĂ©lnyugati rĂ©szĂ©n a horvĂĄt hatĂĄr közelĂ©ben. A klĂ­ma szubmediterrĂĄn, a hĂ”mĂ©rsĂ©klet-ingadozĂĄsok viszonylag alacsonyak, a napsĂŒtĂ©ses ĂłrĂĄk ĂĄtlagos szĂĄma Ă©vi 2025.

Az EurĂłpĂĄban egyedĂŒlĂĄllĂł összetĂ©telĂ» harkĂĄnyi gyĂłgyvĂ­z ĂĄtlagosan 62 0C hĂ”mĂ©rsĂ©klettel tör a felszĂ­nre. GyĂłgyĂĄszati szempontbĂłl legjelentĂ”sebb ĂĄsvĂĄnyi anyaga a kĂ©t vegyĂ©rtĂ©kĂ» kĂ©nvegyĂŒlet, amely gĂĄz alakban, a vĂ­zben oldott ĂĄllapotban van jelen.

A harkĂĄnyi termĂĄlvizet Ă©vtizedek Ăłta hasznĂĄljuk a pikkelysömör kezelĂ©sĂ©re. A vĂ­zben oldott sĂłk Ă©s a friss vĂ­zben talĂĄlhatĂł, onnan felszabadulĂł, a bĂ”rön Ă©s a lĂ©gutak hĂĄmjĂĄn keresztĂŒl felszĂ­vĂłdĂł kĂ©ntartalmĂș gĂĄz segĂ­tik a kĂłros folyamatok visszaszorulĂĄsĂĄt.

Kutatåsi eredmények

A harkĂĄnyi gyĂłgyvĂ­z antipsoriatikus hatĂĄsĂĄval kapcsolatos randomizĂĄlt, vak vizsgĂĄlat elsĂ” eredmĂ©nyei mĂĄr rendelkezĂ©sre ĂĄllnak. Eddig 50 mindkĂ©t nemĂ», 25-79 Ă©ves, krĂłnikus-stacioner plakkos pikkelysömörben szenvedĂ” beteget vontunk be a vizsgĂĄlatba. A gyĂłgyvizes csoport tagjai 3 hĂ©ten ĂĄt gyĂłgyvĂ­zben fĂŒrödtek ( 2x25 perces kĂĄdfĂŒrdĂ” naponta 2x) Ă©s helyi kezelĂ©skĂ©nt 0.1% dithranol kenĂ”csöt (naponta 1x) kaptak, mĂ­g a placebo csoport betegei csapvizes fĂŒrdĂ”ket (2x25 perc naponta 2x) kaptak azonos helyi kezelĂ©s (0.1% dithranol kenĂ”cs, naponta 1x) mellett. A betegek bĂ”rĂĄllapotĂĄt az 1. Ă©s a 21. napon fĂŒggetlen bĂ”rgyĂłgyĂĄsz szakorvos Ă©rtĂ©kelte a PASI index segĂ­tsĂ©gĂ©vel. A 100% -os kiindulĂĄsi Ă©rtĂ©khez kĂ©pest a 21. napon a gyĂłgyvizes csoportban a PASI Ă©rtĂ©k 34.3 ± 5,4% -ra csökkent. Ugyanez a mutatĂł  a placebo csoportban 59.5 ± 5.0% volt. A kĂŒlönbsĂ©g statisztikailag szignifikĂĄns (Mann-Whitney U-teszt) Ă©s a harkĂĄnyi gyĂłgyvĂ­z antipsoriatikus aktivitĂĄsĂĄt mutatja.

GyĂłgyfĂŒrdĂ”kĂłrhĂĄzunkban a pikkelysömörös betegek kezelĂ©se a termĂ©szetközeli fĂŒrdĂ”kĂșra Ă©s a klasszikus bĂ”rgyĂłgyĂĄszati terĂĄpia elemeinek felhasznĂĄlĂĄsĂĄval zajlik. A komplex kezelĂ©sek a friss, a kutaktĂłl zĂĄrt rendszeren ĂĄt Ă©rkezĂ” termĂĄlvizet tartalmazĂł kĂĄdfĂŒrdĂ”k körĂ© Ă©pĂŒlnek, Ă©s kihasznĂĄljĂĄk a vizsgĂĄlatok sorĂĄn felismert szinergisztikus lehetĂ”sĂ©geket.

 

Az alapkezelés felépítése a következÔ:

·        ElsĂ”, ĂĄllapotfelmĂ©rĂ” szakorvosi vizsgĂĄlat

·        Rendszeres szakorvosi felĂŒgyelet

·        naponta 2x30 perces kĂĄdfĂŒrdĂ” a kĂștrĂłl Ă©rkezett friss gyĂłgyvĂ­zben

·        fĂ©nykezelĂ©s (311 nm hullĂĄmhosszĂș UVB fĂ©nnyel / PUVA kezelĂ©s)

·        rövid kontaktusidejĂ» anthralin (dithranol) kezelĂ©s

·        szĂŒksĂ©g esetĂ©n mĂĄs, nem szteroidos helyi kezelĂ©sek

·        ZĂĄrĂł vizsgĂĄlat, összefoglalĂł szakorvosi lelet

 

IzĂŒleti szövĂ”dmĂ©nyek esetĂ©n az alapkezelĂ©s a következĂ”kkel egĂ©szĂŒl ki:

·        ReumatolĂłgiai szakorvosi vizsgĂĄlat Ă©s folyamatos felĂŒgyelet

·        A szakorvos ĂĄltal rendelt fizioterĂĄpiĂĄs kezelĂ©sek

 

KezelĂ©sinket elsĂ”sorban krĂłnikus-stacioner plakkos pikkelysömörben Ă©s esetlegesen tĂĄrsulĂł izĂŒleti panaszok esetĂ©n ajĂĄnljuk.

 

A fĂŒrdĂ”k boxokban elhelyezett kĂĄdakban törtĂ©nnek diszkrĂ©t körĂŒlmĂ©nyek között. A betegek közvetlenĂŒl az elsĂ” kĂĄdfĂŒrdĂ” utĂĄn kapjĂĄk a fĂ©nykezelĂ©st (az ellenjavallatok szigorĂș figyelembevĂ©telĂ©vel). A mĂĄsodik kĂĄdfĂŒrdĂ” utĂĄn 20 perces kontaktusidejĂ» anthralin (dithranol) kezelĂ©st alkalmazunk. A kenĂ”csöt a kezelĂ©si idĂ” vĂ©gĂ©n gyĂłgyvizes zuhanyozĂĄssal, gyĂłgyvizet tartalmazĂł tusfĂŒrdĂ”vel tĂĄvolĂ­tjuk el a bĂ”rfelszĂ­nrĂ”l. VendĂ©geink rĂ©szĂ©re bĂ”rĂĄpolĂł kenĂ”csöt is biztosĂ­tunk.

A gyĂłgyvĂ­zben fĂŒrdetett betegek bĂ”rĂ©be jĂłl felszĂ­vĂłdnak a helyi kezelĂ©snĂ©l alkalmazott kĂ©szĂ­tmĂ©nyek Ă©s a fĂ©nyterĂĄpia sorĂĄn az ultraibolya sugarak is könnyebben elĂ©rik a bĂ”r mĂ©lyebb rĂ©tegeit. Ennek alapjĂĄn a termĂĄlvizes kĂĄdfĂŒrdĂ”t követĂ”en a kenĂ”csök hatĂłanyagtartalmĂĄt a szokvĂĄnyoshoz kĂ©pest mintegy negyedĂ©re csökkenthetjĂŒk Ă©s a kezelĂ©s sorĂĄn kisebb összdĂłzisĂș ultraibolya fĂ©nyt alkalmazunk.

Minden betegnĂ©l a kezelĂ©s beĂĄllĂ­tĂĄsa egyĂ©ni. SĂșlyosabb betegek kezelĂ©sekor gyĂłgyszereket is alkalmazunk. A pikkelysömör izĂŒleti szövĂ”dmĂ©nyeinek kezelĂ©se a kĂłrhĂĄz klasszikus profiljĂĄba illik. KivĂĄlĂł reumatolĂłgus Ă©s mozgĂĄsszervi rehabilitĂĄciĂłval foglalkozĂł szakorvosaink, fizioterĂĄpiĂĄs asszisztenseink Ă©s gyĂłgytornĂĄszaink segĂ­tsĂ©gĂ©vel enyhĂŒlnek a panaszok.

A bĂ”rtĂŒnetek kezelĂ©se naponta 1,5-2 ĂłrĂĄt vesz igĂ©nybe (mozgĂĄsszervi panaszok esetĂ©n a fizioterĂĄpiĂĄs kezelĂ©sek tovĂĄbbi idĂ”t igĂ©nyelnek). A kezelĂ©si idĂ”pontok a lehetĂ”sĂ©geink hatĂĄrĂĄig igazodnak a betegek kĂ­vĂĄnsĂĄgĂĄhoz, akik a nap jelentĂ”s rĂ©szĂ©t pihenĂ©ssel, szabadidĂ”s programokkal tölthetik.

 

Ellenjavallatok:

-         sĂșlyos keringĂ©si problĂ©mĂĄk

-         daganatos betegsĂ©gek

-         fertĂ”zĂ” betegsĂ©gek

-         inkontinencia

-         akut izĂŒleti gyulladĂĄsok

-         trombĂłzis

-         kifejezett visszeressĂ©g

 

            A gyĂłgykĂșrĂĄk 2-3 hetet vesznek igĂ©nybe, melynek elsĂ”, intenzĂ­v szakaszĂĄban a GyĂłgyfĂŒrdĂ”kĂłrhĂĄz biztosĂ­tja az elhelyezĂ©st Ă©s a megfelelĂ” kezelĂ©seket. Az elhelyezĂ©s hĂĄromcsillagos szĂĄllodai elhelyezĂ©snek megfelelĂ” szĂ­nvonalon, kĂ©tĂĄgyas, fĂŒrdĂ”szobĂĄs, televĂ­ziĂłval, hĂ»tĂ”szekrĂ©nnyel felszerelt szobĂĄkban törtĂ©nik. A teljes ellĂĄtĂĄs svĂ©dasztalos reggelit, menĂŒvĂĄlasztĂĄsos ebĂ©ded Ă©s a szobĂĄba szervĂ­rozott vacsorĂĄt takar.

            Az utĂłkezelĂ©sek a kivĂĄlasztott hĂĄrom- vagy nĂ©gycsillagos szĂĄlloda egyikĂ©ben törtĂ©nnek, ahol otthonosabb, kellemesebb környezetben folytatĂłdik a kĂșra. A kezelĂ©seket Ă©s ĂĄllapotjavulĂĄst a kĂłrhĂĄz orvosai kisĂ©rik figyelemmel.
harkany@mecsektours.hu 

TERMÁL KEMPING APARTMANOK

Elegåns környezet- Gondtalan nyaralås !


 

© PannonRemark Kft.
ï»ż